İmplant uygulamasında öncelikle yapılan muayene ile hastanın implant tedavisine uygun olup olmadığı belirlenmektedir. Yeterli çene kemiği olan ve kemik gelişimini tamamlamış olan kişiler için bir tedavi planı hazırlanmaktadır.
Bu tedavi planı kapsamında çene kemiğine yerleştirilecek olan implant sayısı belirlenmektedir. İmplantlar doğru açı ile çene kemiğine yerleştirildikten sonra çene kemiğiyle kaynaşması beklenmektedir.
Bu süreç her hasta için farklılık gösterebilir. Süreç tamamlandıktan sonra implantın üst yapısı için protez veya kaplama aşamasına geçilir. Aşama esnasında hastanın dişsiz kalma durumu geçici dişler ile desteklenir.
İmplant Uygulamasının Yararları Nelerdir?
İmplant diş tedavisi ile yeterli sayıda destek dişi bulunmadığı için hareketli protez kullanmak zorunda olan hastalara daha kullanışlı olan implant ve sabit protez kombinasyonu planlanır.
Komşu dişler kesilerek köprü uygulaması ile karşılaştırıldığında; implant tedavisinde komşu dişlerin kesilmesine gerek kalmadan ağız içinde bulunan eksik dişler tamamlanabilir.
Hareketli protez kullanan ama kemik eksikliğinden protezi tutmayan hastalarda implant yerleştirilip proteze bağlanarak implant tutuculuğu arttırılabilir.
Hiç Dişin Olmadığı Durumda Uygulanan İmplant Tedavisi Nelerdir?
Kişiye uzun ömürlü ve sabit diş kullanım imkanı sağlaması öncelikli tercihler arasındadır. En çok kullanılan tedaviler All-on-4, All-on-6 ve ProArch tercih edilen yöntemler arasındadır. Bu tedavilerin yanı sıra takıp çıkarılabilen protez diş tedavisinde alternatifler arasındadır.
İmplant tedavisinin en önemli faydası ise; Ağızda bulunan sağlıklı dişlerin kesilip hasar verilmeden sadece kişinin eksik dişlerin yerinin doldurulmasını sağlamasıdır.
İmplant tedavisi ile ilgili daha detaylı bilgi için hekiminizle görüşmenizi öneririm.
Aşağıdaki formu doldurarak, Uzm. Dt. Didem EKİZ kliniğinden randevu alabilirsiniz!