Ortodontik tedaviler birkaç aşamadan oluşuyor. Öncelikle, ortodontist muayenesi sırasında dişlerinizde oluşan uyumsuzluk, sıkışıklık, yamukluk gibi sorunlar analiz ediliyor.
Ağız içerisi detaylı bir şekilde taranarak problemin büyüklüğü ve tedavi gerekip gerekmediği belirleniyor. Sonrasında hastanın tedavisi için en doğru protokol hazırlanarak hazırlık aşamasına geçiliyor. Bu aşamada hastanın ağız sağlığının durumu süreç için çok önemlidir.
Hijyen, ortodonti tedavisi için çok önemlidir. Çürük, apse gibi enfeksiyonlar temizlenerek tedaviye başlanılmalıdır. Yapılan temizlik sonrasında hazırlık aşaması tamamlanarak tedaviye geçilir.
Planlama aşamasında ortodontistiniz tarafından ölçüm ve analiz yapılarak hastaya tedaviye tedavi seçenekleri sunulur. Birden fazla seçeneğe sahip olan bu tedavi, hastadan hastaya değişen ihtiyaçlara göre farklılık gösterir.
Bu seçenekler hastanın çene, diş ve ağız yapısına göre farklılık gösterir. Sonraki aşamada hastanın ağız yapısına göre karar verilen görüntüye kavuşmak için birkaç dişinin çekilmesi gerekebilir.
Bu da çene yapısındaki darlık sonucu gerekli bir adımdır. Sonraki aşamada ağıza ‘’Ekartör’’ takılarak işlem boyunca hastanın ağzının açık kalması sağlanır.
Diş telleri iki farklı yöntemle takılmaktadır. En çok tercih edilenlerden biri ise ‘’İndirekt Yöntemi’’ ‘dir. Bu yöntemde dişlere yapıştırıcı ile braketler yapıştırılır ve aralarından ark telleri geçirilerek lastikler takılır. Bu tedavi yöntemi yeni teknolojinin sağladığı en güvenilir yöntemlerden biridir.
Tedavinin geri kalan kısmında ise öncesinde ağız ölçüleri alınmış hastanın kalıpları hazırlanarak, kontroller sonrasında diş teli veya ortheronun şeffaf plakları ağıza takılabilir hale getirilir.
Aşağıdaki formu doldurarak, Uzm. Dt. Didem EKİZ kliniğinden randevu alabilirsiniz!